Bydgoszcz
16C
Niebo częściowo zachmurzone
82% wilgotność
Wiatr: 5km/h W
H 16 • L 16
20C
Nd
16C
Pon
23C
Wt
25C
Sr
30C
Czw
Dziś ukazało się najnowsze, czerwcowe wydanie papierowe METROPOLIABYDGOSKA.PL. Zapraszamy do lektury!
Metropolia BydgoskaAKTUALNOŚCI„Gazdówka” szykuje się na Sylwestra [ZDJĘCIA]
Nowa "Gazdówka"
29.11.2016 | 14:46

„Gazdówka” szykuje się na Sylwestra [ZDJĘCIA]

Na zdjęciu: Nowe oblicze "Gazdówki"

Fot. Stanisław Gazda

Praca kilku ekip jednocześnie, pozwoliła w pół roku postawić na nowo cały obiekt.

-Aktualnie pozostały nam jeszcze prace instalacyjne w części restauracyjnej oraz wykończeniowe w socjalno-biurowej – mówi Damian Duczkowski, menedżer restauracji. – Jeden zespół w dalszym ciągu starannie wykańcza wnętrze. Polega to m.in. na ręcznym rzeźbieniu wszelkich elementów dekoracyjnych. Drugi, który okładał restauracje z zewnątrz balami, mógł przenieść się do hotelu i tam prowadzi dalsze prace ciesielskie.

Cześć restauracyjna będzie powiększona o przeszklony taras na końcu sali.

– Nie wyobrażamy sobie  karczmy bez paleniska. Tym razem nie zajmie ono głównego miejsca na środku sali, które było dosyć niekomfortowe w przypadku organizowanych uroczystości weselnych. Dlatego ulokujemy je na jednej ze ścian naprzeciwko wejścia. – opisuje wnętrze Duczkowski.

W części hotelowej będzie przygotowana większa ilość pokoi gościnnych oraz znalazło się również miejsce na dodatkowe gabinety masaży oraz kameralną salkę do spotkań biznesowych z pełnym zapleczem multimedialnym. Wszelkie prace mają być zakończone do świąt, aby pierwszych gości można przyjąć już na Sylwestra. Prowadzona jest już sprzedaż biletów i pozostało coraz mniej wolnych miejsc.

Do czasu otwarcia głównej części restauracyjnej „Gazdówka” zaprasza codziennie do skosztowania potraw w restauracji ulokowanej tymczasowo w części hotelowej, która wraz ze strefą SPA funkcjonuje w normalnym trybie.

-Jeszcze raz dziękujemy naszym Gościom za płynące wszelkie słowa wsparcia oraz pierwsze, bardzo pochlebne opinie na temat dbałości o detale przy wykańczaniu części restauracyjnej.-dodaje Damian Duczkowski.

Powiązane treści