Bydgoszcz
-2C
Słonecznie
74% wilgotność
Wiatr: 4km/h S
H -2 • L -2
2C
Sr
2C
Czw
1C
Pt
3C
Sob
1C
Nd
ZDMiKP: Wstrzymanie ruchu tramwajowego na odcinku Przylesie-Łoskoń Tramwaje z centrum jadą tylko do pętli Przylesie.
Metropolia BydgoskaAKTUALNOŚCIKto powalczy o certyfikat dla szkoły – „Kuźni Talentów Kulinarnych”?
Kuźnia Talentów Kulinarnych_1200x800_filtered
19.02.2016 | 13:15

Kto powalczy o certyfikat dla szkoły – „Kuźni Talentów Kulinarnych”?

Dotychczas to wyjątkowe wyróżnienie wyróżnienie SKP przyznane zostało 7. szkołom w Polsce. Czy dołączy do nich Twoja?

Na zdjęciu: Logo certyfikatu "Kuźnia Talentów Kulinarnych"

Fot. logo

Stowarzyszenie Kucharzy Polskich rozpoczęło drugą turę naboru szkół pretendujących do tytułu „Kuźni Talentów Kulinarnych”, przyznawanego szkołom, które wyróżniają się wysokim poziomem nauczania, doskonałą i wykwalifikowaną kadrą, a przede wszystkim uczniami, konsekwentnie dążącymi do osiągnięcia sukcesu w gastronomii.

Podczas dotychczasowych naborów o przyznanie certyfikatu ubiegało się blisko 40 szkół z całego kraju. Nasz zarząd i komisja weryfikacyjna dokładnie sprawdza i monitoruje każdą szkołę. Uczniowie szkół, które zostają przyjęte do grona placówek rekomendowanych przez SKP, mogą liczyć na wsparcie merytoryczne oraz praktyczne ze strony stowarzyszenia – mówi Krzysztof Szulborski, prezes Stowarzyszenia Kucharzy Polskich.

Szkoły, które zamierzają ubiegać się o certyfikat i tytuł „Kuźni Talentów Kulinarnych” powinny wysłać zgłoszenie (do 1 czerwca br.) na adres: marketing@kucharze.pl, z danymi szkoły oraz informacjami o: sukcesach uczniów oraz absolwentów, osiągnięciach nauczycieli, wykaz warsztatów i szkoleń gastronomicznych prowadzonych dla nauczycieli oraz uczniów szkoły, wykaz absolwentów, którzy odnieśli sukcesy zawodowe w gastronomii.

Certyfikat zdobywają placówki, które wyróżniają się wysokim poziomem nauczania, doskonałą i wykwalifikowaną kadrą, oraz uczniami, konsekwentnie dążącymi do sukcesu w branży gastronomicznej.

Dbamy, by ten kierunek nauczania szedł w odpowiednia stronę. Każdego roku opracowujemy książki kulinarne dla młodzieży szkół gastronomicznych. Do przygotowania kolejnej publikacji chcemy zaangażować najlepszych uczniów szkół, które otrzymały tytuł „Kuźni Talentów Kulinarnych” – dodaje Krzysztof Szulborski.

Powiązane treści

Program do mailingu FreshMail
 

Program do mailingu FreshMail