Bydgoszcz
15C
Słonecznie
77% wilgotność
Wiatr: 2km/h NW
H 15 • L 15
13C
Czw
13C
Pt
14C
Sob
14C
Nd
8C
Pon
Kolizja samochodu osobowego z tramwajem linii nr 4 na Szpitalnej. Ruch w kierunku pętli Glinki wstrzymany.
Metropolia BydgoskaFOTORELACJEMolekularna kuchnia Zielonych Arkad [ZDJĘCIA]
27.02.2016 | 16:02

Molekularna kuchnia Zielonych Arkad [ZDJĘCIA]

Anna Starmach i Dariusz Kuźniak udowodnią, że molekularną kuchnię można polubić.

Zdjęcia: Stanisław Gazda

Sobota w Zielonych Arkadach przebiegła bardzo słodko. Ania Starmach, jurorka polskiej edycji Master Chef, przygotowała tiramisu, które robi się bardzo szybko i nie wymaga długiego chłodzenia. Najbardziej jednak w tym deserze zaskakujące były…śliwki. Niedziela przebiegnie z Dariuszem Kuźniakiem – finalistą I edycji programu Top Chef w obłokach zimnego dymu. Darek pokaże jak w kuchni rozprawić się z owocami morza, małżami, ostrygami. Podczas dwóch dni odbywają się także warsztaty z kuchni molekularnej. Można dowiedzieć się np. jak zrobić spaghetti z wykorzystaniem azotu.

Powiązane treści