Bydgoszcz
17C
Niebo częściowo zachmurzone
63% wilgotność
Wiatr: 4km/h W
H 17 • L 17
20C
Pt
21C
Sob
24C
Nd
25C
Pon
24C
Wt
PILNE: Utrudnienia w ruchu przy CH Rondo. W związku z pracami drogowymi wyłączony jest jeden pas ruchu
Metropolia BydgoskaFOTORELACJEMolekularna kuchnia Zielonych Arkad [ZDJĘCIA]
27.02.2016 | 16:02

Molekularna kuchnia Zielonych Arkad [ZDJĘCIA]

Anna Starmach i Dariusz Kuźniak udowodnią, że molekularną kuchnię można polubić.

Zdjęcia: Stanisław Gazda

Sobota w Zielonych Arkadach przebiegła bardzo słodko. Ania Starmach, jurorka polskiej edycji Master Chef, przygotowała tiramisu, które robi się bardzo szybko i nie wymaga długiego chłodzenia. Najbardziej jednak w tym deserze zaskakujące były…śliwki. Niedziela przebiegnie z Dariuszem Kuźniakiem – finalistą I edycji programu Top Chef w obłokach zimnego dymu. Darek pokaże jak w kuchni rozprawić się z owocami morza, małżami, ostrygami. Podczas dwóch dni odbywają się także warsztaty z kuchni molekularnej. Można dowiedzieć się np. jak zrobić spaghetti z wykorzystaniem azotu.

Powiązane treści