Bydgoszcz
4C
Słonecznie
97% wilgotność
Wiatr: 2km/h NE
H 4 • L 4
8C
Pon
9C
Wt
14C
Sr
14C
Czw
17C
Pt
PILNE: Źle zaparkowany pojazd na ul. Chodkiewicza. Tramwaje linii nr 4 i 6 skierowane zostały na Las Gdański.
Metropolia BydgoskaBydgoszczWydarzeniaNarodowe Święto Niepodległości: Świętowanie…smakiem
Raut z Marszałkiem 11_1200x800

Narodowe Święto Niepodległości: Świętowanie…smakiem ()

W dniach 7, 8 i 11 listopada Restauracja 1921 zaprasza na powrót do przeszłości - kulinarnej także.

Na zdjęciu: Tak bawiono się podczas Rautów z Marszałkiem.

Fot. Hotel Pod Orłem

Z okazji obchodów Narodowego Święta Niepodległości, „Restauracja 1921” w Bydgoszczy postanowiła wrócić do kulinarnych korzeni, przygotowując specjalne międzywojenne dania…

Wystrój oraz klimat „Restauracji 1921” doskonale wpasowują się w atmosferę okresu II RP, charakteryzującego się także ciekawą kuchnią, toteż menu tam serwowane bazuje na oryginalnych recepturach i technikach kulinarnych z lat 20. na świeżych składnikach wysokiej jakości, naturalnych sposobach przygotowania w oparciu o proste przyprawy: smalec i klarowane masło. Jest to kuchnia smaczna i zdrowa.

O jej walorach bydgoszczanie będą mogli przekonać się już niebawem, kulinarnie świętując:

7 listopada, podczas Rautu z Marszałkiem – rezerwacja: 52 583 06 01, gastronomia@hotelpodorlem.pl

 8 listopada, na obiadach historycznych, ze specjalną promocją świąteczną „Gęsina za pół ceny”, w godzinach od 12 do 20.

 11 listopada, podczas Narodowych Obchodów Święta Niepodległości śniadania historyczne oraz obiady marszałkowskie będą serwowane od godziny 13 do 19 – rezerwacja: 52 583 06 01, gastronomia@hotelpodorlem.pl

Podobne wpisy

Powiązane treści