Bydgoszcz
7C
Niebo częściowo zachmurzone
93% wilgotność
Wiatr: 1km/h N
H 7 • L 7
16C
Czw
16C
Pt
16C
Sob
21C
Nd
19C
Pon
Kolizja samochodu osobowego z tramwajem linii nr 4 na Szpitalnej. Ruch w kierunku pętli Glinki wstrzymany.
Metropolia BydgoskaAKTUALNOŚCIXIV edycja Kujawsko-Pomorskich Potyczek Kulinarnych odbędzie się po raz pierwszy w Inowrocławiu
Potyczki
09.04.2017 | 18:32

XIV edycja Kujawsko-Pomorskich Potyczek Kulinarnych odbędzie się po raz pierwszy w Inowrocławiu

Na zdjęciu: Potyczki Kulinarne zawitają do Inowrocławia.

Fot. Stanisław Gazda

Z bydgoskiego hotelu City do Pijalni Wód Inowrocławianka w Inowrocławiu przeniesie się 21 kwietnia 2017 roku konkurs, którego zwycięzca ma szansę na nominację do 17. edycji Kulinarnego Pucharu Polski. Odbędą się tam kolejne Kujawsko-Pomorskie Potyczki Kulinarne. Organizatorem i pomysłodawcą konkursu jest Dariusz Gwiazda – szef kuchni Hotelu City w Bydgoszczy.

Potyczki XIV to impreza dla kucharzy profesjonalistów i osób które lubią gotować i poznawać nowe techniki gotowania i trendy w kuchni. To idealna okazja do spotkania najlepszych szefów kuchni oraz kucharzy z całej Polski. W trakcie imprezy oprócz zmagań uczestników konkursu będą miały miejsce liczne pokazy, prezentacje i degustacje.

Tematem tegorocznej edycji Kujawsko-Pomorskich Potyczek Kulinarnych są: udziec sarni oraz trufla czarna, które zapewnia organizator konkursu. Sarnina jako delikatne i szlachetne mięso może okazać się nie lada wyzwaniem dla uczestników.
Na stworzenie dania od podstaw uczestnicy mają półtorej godziny. Oprócz smaku jury ocenia przygotowanie do pracy, organizację pracy oraz stanowisko po jej zakończeniu.

Na liście uczestników znaleźli się: Piotr Huszcz (Hotel Restauracja Piano w Lublinie), Paweł Spodzieja (Hotel HP Park w Poznaniu), Jakub Kubiak (L’entree Ville w Sopocie), Patryk Jaruzal (Restauracja Tyrol w Bydgoszczy), Bartosz Ludniewski (Smaczna Dieta w Gorzowie Wielkopolskim), Łukasz Sokół (Hotel Aurora w Międzyzdrojach), Dominik Świątecki (City Park Hotel Residence w Poznaniu), Przemysław Kopania (Sofitel Victoria w Warszawie), Maciej Hippler (Hotel Gran Lubicz w Ustce), Grzegorz Adamarek (Hotel Blue Diamond w Rzeszowie), Michał Beczkowski (Fuzja Jakości i Smaku w Poznaniu)

Oficjalne ogłoszenie wyników nastąpi po konkursie w dniu 21.04.2017 r. o godz. 19:00 w Pijalni Wód Inowrocławianka.
Zwycięzca otrzyma statuetkę od Prezydenta Miasta Inowrocławia i nominację do KPP 2017. Honorowym patronat nad imprezą objął Prezydent Inowrocławia.

Powiązane treści