Bydgoszcz
17C
Słonecznie
42% wilgotność
Wiatr: 5km/h SSE
H 17 • L 17
22C
Wt
20C
Sr
17C
Czw
14C
Pt
15C
Sob
Lista odwołanych wydarzeń i zamkniętych miejsc [AKTUALIZACJE NA BIEŻĄCO]
Metropolia BydgoskaFOTORELACJEMolekularna kuchnia Zielonych Arkad [ZDJĘCIA]
27.02.2016 | 16:02

Molekularna kuchnia Zielonych Arkad [ZDJĘCIA]

Anna Starmach i Dariusz Kuźniak udowodnią, że molekularną kuchnię można polubić.

Zdjęcia: Stanisław Gazda

Sobota w Zielonych Arkadach przebiegła bardzo słodko. Ania Starmach, jurorka polskiej edycji Master Chef, przygotowała tiramisu, które robi się bardzo szybko i nie wymaga długiego chłodzenia. Najbardziej jednak w tym deserze zaskakujące były…śliwki. Niedziela przebiegnie z Dariuszem Kuźniakiem – finalistą I edycji programu Top Chef w obłokach zimnego dymu. Darek pokaże jak w kuchni rozprawić się z owocami morza, małżami, ostrygami. Podczas dwóch dni odbywają się także warsztaty z kuchni molekularnej. Można dowiedzieć się np. jak zrobić spaghetti z wykorzystaniem azotu.


Powiązane treści