Lista odwołanych wydarzeń i zamkniętych miejsc [AKTUALIZACJE NA BIEŻĄCO]

Narodowe Święto Niepodległości: Świętowanie…smakiem

Dodano: 05.11.2015 | 15:50

W dniach 7, 8 i 11 listopada Restauracja 1921 zaprasza na powrót do przeszłości - kulinarnej także.

Na zdjęciu: Tak bawiono się podczas Rautów z Marszałkiem.

Fot. Hotel Pod Orłem

Z okazji obchodów Narodowego Święta Niepodległości, „Restauracja 1921” w Bydgoszczy postanowiła wrócić do kulinarnych korzeni, przygotowując specjalne międzywojenne dania…

Wystrój oraz klimat „Restauracji 1921” doskonale wpasowują się w atmosferę okresu II RP, charakteryzującego się także ciekawą kuchnią, toteż menu tam serwowane bazuje na oryginalnych recepturach i technikach kulinarnych z lat 20. na świeżych składnikach wysokiej jakości, naturalnych sposobach przygotowania w oparciu o proste przyprawy: smalec i klarowane masło. Jest to kuchnia smaczna i zdrowa.

O jej walorach bydgoszczanie będą mogli przekonać się już niebawem, kulinarnie świętując:

7 listopada, podczas Rautu z Marszałkiem – rezerwacja: 52 583 06 01, gastronomia@hotelpodorlem.pl

 8 listopada, na obiadach historycznych, ze specjalną promocją świąteczną „Gęsina za pół ceny”, w godzinach od 12 do 20.

 11 listopada, podczas Narodowych Obchodów Święta Niepodległości śniadania historyczne oraz obiady marszałkowskie będą serwowane od godziny 13 do 19 – rezerwacja: 52 583 06 01, gastronomia@hotelpodorlem.pl