Narodowe Święto Niepodległości: Świętowanie…smakiem
Dodano: 05.11.2015 | 15:50W dniach 7, 8 i 11 listopada Restauracja 1921 zaprasza na powrót do przeszłości - kulinarnej także.
Na zdjęciu: Tak bawiono się podczas Rautów z Marszałkiem.
Fot. Hotel Pod Orłem
Z okazji obchodów Narodowego Święta Niepodległości, „Restauracja 1921” w Bydgoszczy postanowiła wrócić do kulinarnych korzeni, przygotowując specjalne międzywojenne dania…
Wystrój oraz klimat „Restauracji 1921” doskonale wpasowują się w atmosferę okresu II RP, charakteryzującego się także ciekawą kuchnią, toteż menu tam serwowane bazuje na oryginalnych recepturach i technikach kulinarnych z lat 20. na świeżych składnikach wysokiej jakości, naturalnych sposobach przygotowania w oparciu o proste przyprawy: smalec i klarowane masło. Jest to kuchnia smaczna i zdrowa.
O jej walorach bydgoszczanie będą mogli przekonać się już niebawem, kulinarnie świętując:
7 listopada, podczas Rautu z Marszałkiem – rezerwacja: 52 583 06 01, gastronomia@hotelpodorlem.pl
8 listopada, na obiadach historycznych, ze specjalną promocją świąteczną „Gęsina za pół ceny”, w godzinach od 12 do 20.
11 listopada, podczas Narodowych Obchodów Święta Niepodległości śniadania historyczne oraz obiady marszałkowskie będą serwowane od godziny 13 do 19 – rezerwacja: 52 583 06 01, gastronomia@hotelpodorlem.pl
- Pałace Krajny [WIDEO] - 19 maja 2020
- Marny los ruin zamku w Nowym Jasińcu [WIDEO] - 17 maja 2020
- Pośpimy krócej! Tej nocy zmiana czasu na letni! - 28 marca 2020