Bydgoszcz
15C
Niebo głównie zachmurzone
82% wilgotność
Wiatr: 4km/h ENE
H 16 • L 15
14C
Pt
18C
Sob
21C
Nd
17C
Pon
16C
Wt
Lista odwołanych wydarzeń i zamkniętych miejsc [AKTUALIZACJE NA BIEŻĄCO]
Metropolia BydgoskaBydgoszczGastronomiaW bydgoskim Gastronomiku młodzi kucharze zmierzyli się z dziczyzną [WIDEO]
30.03.2019 | 18:16

W bydgoskim Gastronomiku młodzi kucharze zmierzyli się z dziczyzną [WIDEO]

To była już czwarta edycja organizowanego przez szkołę konkursu pn. „Tradycyjna kuchnia kujawsko-pomorska inspiracją dla młodych kucharzy”. Zobaczcie naszą relację wideo z tego wydarzenia.

Tematem tegorocznej edycji, przygotowanej przez Magdalenę Czekajewską-Stańczyk oraz Beatę Lewińską było to, co najlepsze z Kujaw i Pomorza od stu lat, zaś produktem przewodnim – dziczyzna – szlachetne mięso doskonałej jakości, którego praktycznie każdy element stanowić może wspaniały materiał do pracy dla kucharza.

Jury oceniło wszystkie nadesłane prace konkursowe, biorąc pod uwagę: zgodność z tematem i wymaganiami regulaminu (prezentacja multimedialna dowolnie wybranej potrawy/wyrobu z kuchni kujawsko-pomorskiej)  i wyłoniło sześć dwuosobowych ekip finałowych, których zadaniem było przypomnienie szczególnego smaku regionalnych dań z dziczyzny, zamkniętego w odpowiednim doborze lokalnych składników, bez ulepszaczy i konserwantów.

Dodaj komentarz

avatar
  Subscribe  
Powiadom o

Powiązane treści