Lista odwołanych wydarzeń i zamkniętych miejsc [AKTUALIZACJE NA BIEŻĄCO]

Jesienna odsłona Restaurant Week w Bydgoszczy. Czeka na Was 13 lokali

Dodano: 08.09.2025 | 11:35

Na zdjęciu: Restauracja Przy IV Śluzie w Park Hotelu to jedna z 13 bydgoskich restauracji, która weźmie udział w jesiennej edycji Restaurant Week.

Fot. mat. prasowe

Tej jesieni do Bydgoszczy powraca Restaurant Week – największe i najpopularniejsze wydarzenie towarzysko-kulinarne w Polsce. Od 7 października do 19 listopada na gości czekają autorskie, trzydaniowe menu z prezentem. Rezerwacje już trwają! Sprawdź, jakie bydgoskie lokale wezmą udział w akcji!

Jak podkreślają organizatorzy Restaurant Week, w jesiennej edycji głos należy do Foodies – tych, którzy odkrywają nowe restauracje, testują menu, wracają do ulubionych smaków i chętnie dzielą się rekomendacjami. – RestaurantWeek wchodzi w nowy rozdział – bardziej osobisty, wspólnotowy i oparty na autentycznych doświadczeniach. To nie rankingi czy statystyki popularności wskazują, dokąd warto się wybrać, lecz rekomendacje Foodies, którzy naprawdę znają się na rzeczy – podkreśla Paulina Piwko, współorganizatorka akcji.

Restaurant Week. Gdzie się wybrać?

W Festiwalu weźmie udział ponad 400 najlepszych restauracji z 13 największych aglomeracji w Polsce, m.in. z Warszawy Łodzi, Lublina, Rzeszowa, Krakowa, Poznania, Trójmiasta, Szczecina, Białegostoku czy Bydgoszczy. Wśród festiwalowych miejsc w Bydgoszczy znajdą się m.in. Feeria (Osielsko), Jatki 6, Stodoła, Gdańska 14 czy Buongiorno. W gronie debiutantów znalazł się też Vidok w Hotelu Pałac i White Bull. Nie zabraknie też lokali znanych z poprzednich edycji: Monka, Scoria, Migavka, Przy IV Śluzie, 3V6 i 52 City Dinner.


NOWA CUKIERNIA W CENTRUM BYDGOSZCZY

 

@metropoliabydgoska.pl Nowa cukiernia w centrum Bydgoszczy! 🍦🍰 Byliście już? 🥰 #kawiarnia #cukiernia #newplace #bydgoszcz #dc @Staropolska ♬ Sugar, Sugar – The Archies


Na festiwalowej mapie pojawią się zarówno głośne debiuty sezonu, jak i powroty wyłonione głosami Foodies. Na stołach królować będą klasyki w nowoczesnym wydaniu oraz odważne kulinarne eksperymenty – od fuzji kuchni świata po zaskakujące słodko-wytrawne kompozycje.

Obok dań, które dopiero mogą stać się nowymi ulubieńcami, znajdą się także te już polecane przez Foodies – to właśnie ich rekomendacje nadają ton tej edycji Dlatego najlepiej odwiedzić Festiwal kilka razy i spróbować tego, co Foodies polecają najgoręcej – czytamy w informacji prasowej.

Popisowe menu w specjalnej cenie

Na gości każdego lokalu czeka trzydaniowe menu z prezentem, dostępne od 69,99 zł (+ opłata rezerwacyjna 9,99 zł, min. 2 osoby + 10 zł prime time). Z kartą Visa można dodatkowo otrzymać rabat nawet do 40 zł. Rezerwacje już trwają na restaurantweek.pl – wybierz restaurację, datę, godzinę, menu i gotowe! Już jedna wizyta wystarczy, by przekonać się, że najlepsze smaki pochodzą From Foodies For Foodies.