Wiosenna edycja Festiwalu Piwa Beergoszcz 2017 rozpoczęta! [ZDJĘCIA]
W Hali Łuczniczka można nie tylko kosztować różnych odmian złotego trunku, ale również dowiedzieć się jak on powstaje…
Zdjęcia: Stanisław Gazda
Oficjalne rozpoczęcie Festiwalu połączone było z prezentacją szkła festiwalowego oraz Piwa Festiwalowego „Kiwi Wonder”. Przybliżył je Kuba Stójkowski z browaru HOPIUM z Żyrardowa. Browar ten po raz czwarty uwarzył swoje piwo specjalnie na bydgoski Festiwal.
Piwo jest bardzo ciekawe kolorystycznie i smakowo. Jednym z jego składników jest owoc kiwi. Styl tego piwa to IPA na chmielach nowozelandzkich i płynnych drożdżach. Ma wspaniały aromat owoców mango, marakui i kwi. Jego kolor jest intensywnie pomarańczowo-żółty i jest mętne.
- Pałace Krajny [WIDEO] - 19 maja 2020
- Marny los ruin zamku w Nowym Jasińcu [WIDEO] - 17 maja 2020
- Pośpimy krócej! Tej nocy zmiana czasu na letni! - 28 marca 2020

