Po raz pierwszy w Bydgoszczy: Festiwal Azjatycki [ZDJĘCIA]
Dodano: 03.03.2019 | 16:21Na zdjęciu: Kuchnia azjatycka to ogromne bogactwo smaków.
Fot. Stanisław Gazda
Owoce morza, chińskie pierożki, wietnamskie sajgonki, koktajl mango z kurkumą, kurczak z orzeszkami i ryżem, naleśnik z warzywami. To tylko nieliczne pyszności, jakie można posmakować na trwającym w hali tenisowej bydgoskiego Zawiszy, zorganizowanym po raz pierwszy w naszym mieście Festiwalu Azjatyckim.
Żeby można było skosztować wszystkiego, powinno się mieć co najmniej dwa żołądki, a i to byłoby za mało, bo są jeszcze m.in. dania kuchni malezyjskiej, świeże sushi, gruzińskie chaczapuri i libańskie tobbouleh.
Festiwal Azjatycki to świetna okazja, aby rozkoszować się w wyjątkowej, orientalnej kuchni. Na festiwalu można spróbować tradycyjnych azjatyckich przysmaków. To idealna propozycja dla miłośników tej kuchni oraz osób, które pragną spróbować czegoś nowego.
Mało tego, Festiwalowi Azjatyckiemu w tym samym miejscu i czasie towarzyszy… Festiwal piwa, wina i cydru. Jest więc też okazja. by spróbować przeróżnych napojów rzemieślniczych
Wstęp na festiwal jest bezpłatny. Impreza potrwa dziś (niedziela) do godz. 18:00.
- Pałace Krajny [WIDEO] - 19 maja 2020
- Marny los ruin zamku w Nowym Jasińcu [WIDEO] - 17 maja 2020
- Pośpimy krócej! Tej nocy zmiana czasu na letni! - 28 marca 2020