Lista odwołanych wydarzeń i zamkniętych miejsc [AKTUALIZACJE NA BIEŻĄCO]

Nowa pizzeria w Fordonie. Otwarcie w sobotę

Dodano: 24.02.2023 | 22:40

Na zdjęciu: Restauracja Ale Młyn dotychczas funkcjonowała przy ulicy Jezuickiej 3, w samym sercu Bydgoszczy. W listopadzie zeszłego roku opuściła jednak tę lokalizację - właściciele postanowili przenieść ją do Fordonu, na osiedle Kasztelanka - a konkretnie do lokalu przy ulicy Wybudowanie, w którym przez laty mieścił się pub Chillout.

Fot. Artur

W sobotę, 25 lutego nastąpi otwarcie pizzerii Ale Młyn w nowej lokalizacji. Gastronomia została przeniesiona z ulicy Jezuickiej na fordońskie osiedle Kasztelanka.

Restauracja Ale Młyn dotychczas funkcjonowała przy ulicy Jezuickiej 3, w samym sercu Bydgoszczy. W listopadzie zeszłego roku opuściła jednak tę lokalizację – właściciele postanowili przenieść ją do Fordonu, na osiedle Kasztelanka – a konkretnie do lokalu przy ulicy Wybudowanie, w którym przez laty mieścił się pub Chillout. Pomieszczenia dawnego baru były remontowane przez kilka miesięcy: mieszkańcy Fordonu zastanawiali się, jaka działalność będzie w nich prowadzona.


Fordon przed laty. Zobacz niezwykłe fotografie lotnicze z okresu PRL [KLIKNIJ I ZOBACZ ZDJĘCIA]


Otwarcie pizzerii Ale Młyn w nowej lokalizacji miało nastąpić 15 grudnia 2022 roku. Potem padła data 1 stycznia 2023 roku, która również nie została dotrzymana. W styczniu przedstawiciele lokalu informowali, że termin otwarcia jest zależny od spełnienia niezbędnych procedur. Ostatecznie Ale Młyn w Fordonie zostanie otwarty w sobotę, 25 lutego: jednym z powodów opóźnienia była też – jak dowiadujemy się z profilu pizzerii na Facebooku – zmiana właściciela, która nastąpiła wraz z nowym rokiem. – Nasz zespół przywita was pyszną pizzą, jak zwykle, ponieważ nasz pizzermen ciągle pozostaje ten sam – informuje Ale Młyn.

W menu nowej pizzerii w Fordonie znajdziemy 20 pizz (17 rosso i 3 bianco, czyli bez dodatku sosu pomidorowego), barszcz, foccacie, sałatki, deskę włoskich specjałów i napoje. Wśród rodzajów pizzy serwowanych na Kasztelance będą m.in. klasyczne margherita, funghi, salami, capricciosa, hawajska, parma czy spinaci.