Lista odwołanych wydarzeń i zamkniętych miejsc [AKTUALIZACJE NA BIEŻĄCO]

Dwie nowe restauracje w hali targowej. Co zjecie w nowych lokalach?

Dodano: 13.08.2024 | 14:24

Na zdjęciu: W dawnej hali targowej otworzyły się dwie nowe restauracje.

Fot. Szymon Fiałkowski / archiwum

Dwie nowe restauracje pojawiły się w dawnej hali targowej. Gwar foodhall zaprasza do wypróbowania nowych kuchni!

Świetnie znana wszystkim bydgoszczanom hala targowa została zamknięta w styczniu. Lokal otworzył się ponownie w czerwcu pod nową nazwą Gwar foodhall. To miejsce to nie tylko restauracje, ale znajdują się tam również bary oraz kawiarnia. Jak możemy przeczytać w opisie na Instagramie lokalu znajdującego się przy ul. Podwale 7 odbywają się tam również ,,gwarne” eventy.

Curry Leaves w Bydgoszczy

W ubiegły piątek (9 sierpnia) w dawnej hali targowej otworzyły się dwa nowe lokale gastronomiczne. Pierwszy z nich to Curry Leaves, oferujący kuchnię indyjską. Zjecie tam najpopularniejsze indyjskie dania m.in. pierożki nadziewane warzywami i mięsem oraz różne zupy.

W ofercie znajdują się zarówno pozycje mięsne jak i wegetariańskie. Ceny w Curry Leaves wahają się od 16 zł za najtańszą pozycję, czyli dwie sztuki pierożków po około 44 zł za całe danie przykładowo z krewetkami.

CZYTAJ TAKŻE: Bydgoska kawiarnia w prestiżowym konkursie. Należy do najpiękniejszych w Europie

Noodle House w Gwar foodhall

Natomiast drugą nowo otwartą restauracją jest Noodle House, w której możecie spróbować smaków z różnych krajów Azji. Zjecie tam m.in. zupy, spring rollsy oraz makaron podawany w różnych formach, z różnymi dodatkami.

Podobnie jak w poprzednim lokalu znajdziecie tam dania mięsne jak i wegetariańskie. Ceny wahają się od 20 zł do 39 zł w zależności od tego jaką pozycję z menu wybierzecie.

W Gwar foodhall możecie zjeść również naleśniki, pierogi, pizzę, frytki, kanapki, tacosy oraz burgery.

0 0 votes
Article Rating
Julia Januszewska
Subscribe
Powiadom o
guest
3 komentarzy
najstarszy
najnowszy oceniany
Inline Feedbacks
View all comments
Mariusz
Mariusz
2 miesięcy temu

Mi w mieście brakuje od lat dobrego tajskiego żarcia. Coś na styl tuk tuk.

Luk
Luk
2 miesięcy temu

Daje im jeszcze 6 miesięcy i zamkną halę. Nie mają na nią żadnego pomysłu.

Jurek
Jurek
2 miesięcy temu

Załoga- prawdziwi Indyjczycy. Pracowici i uprzejmi chłopacy.