Lista odwołanych wydarzeń i zamkniętych miejsc [AKTUALIZACJE NA BIEŻĄCO]

Książulo odwiedził Dzikowisko. Jak ocenia lokal po Kuchennych Rewolucjach? [WIDEO]

Dodano: 19.06.2024 | 20:11

Na zdjęciu: Książulo ocenił restaurację po "rewolucji" Magdy Gessler.

Fot. screen z video

Książulo udostępnił drugi film nagrany podczas wizyty w Bydgoszczy. Tym razem sprawdził on restaurację po Kuchennych Rewolucjach – czyli Dzikowisko przy ulicy Fredry.

Książulo (Szymon Nyczke) to twórca filmów na YouTube. Tworzy już od ponad dekady – wcześniej jako kolorowyvlog, a od dwóch lat pod obecnym pseudonimem. Na swoim kanale pokazuje różnorodne lokale gastronomiczne – od „budek” z kebabem po restauracje. W kilkanaście miesięcy stał się jednym z najbardziej popularnych jutuberów, a jego filmy dotarły zarówno do nastolatków, jak i do seniorów.

Nyczke – wraz ze swoim długoletnim przyjacielem Wojkiem – zyskali jeszcze większą popularność testując kateringi świąteczne Magdy Gessler. Nie były to pozytywne opinie, co wzbudziło emocje. Ostatnio Książula zaczepił Filip Chajzer – prezenter niedawno otworzył własny kebab, lecz jutuber na swoim materiale wykazał, że osoby otrzymujące kebab „bez kamery” dostają mniej mięsa. Syn Zygmunta Chajzera uznał, że recenzja jest „do d…” – po krytyce tej wypowiedzi przez Książula przeprosił internetowego twórcę.

Fani Książula z Bydgoszczy od dawna czekali na to, aż odwiedzi on nasze miasto. Realizując serię testów na jarmarkach, twórca filmów pominął Bydgoski Jarmark Świąteczny. Po naciskach fanów, Książulo obiecał, że przyjdzie czas na wizytę nad Brdą – i tak się też stało. Kilkanaście dni temu twórca podczas swojej „trasy kamperowej” po Polsce zajechał na Bartodzieje. Tematem pierwszego filmu z Bydgoszczy był test porównawczy – do pojedynku z KFC stanął bydgoski odpowiednik globalnej sieci – Mchicken.

Nyczke postanowił porównać burgera, kanapkę oraz polędwiczki i skrzydełka z odpowiednikami z KFC: Zingerem, Longerem, Stripsami i Wingsami. Wziął też kuroka i frytki. Nie wszystkie dania z Mchicken podeszły Książulowi, ale podobnie było z KFC. Jak ocenił Mchickena? Możecie sprawdzić TUTAJ.

Książulo sprawdził bydgoską restaurację po Kuchennych Rewolucjach Magdy Gessler

Bohaterem drugiego filmu Książula z Bydgoszczy było Dzikowisko. To restauracja przy ulicy Fredry 1, która wcześniej nazywała się Gusto. Jej właściciele postanowili wziąć udział w programie stacji TVN i przyjąć znaną restauratorkę. Lokal już w nowym wcieleniu – pod nazwą Dzikowisko – został otwarty w październiku zeszłego roku. Jak przekazywaliśmy, Magda Gessler postanowiła zmienić charakter lokalu i jego wnętrza – do wystroju wnętrza dodała wiele roślin, zieleni i dębu, nie niszcząc tego, co stworzono podczas kosztownego remontu.

Po kilku miesiącach od Kuchennych Rewolucji, restauracja wciąż działa. Pozycję wprowadzone do menu przez Gessler to dziki rosół z grzybowymi naleśnikami (28 złotych), kotlet z dzika (68 zł), sałatka jarzynowa z chlebem własnego wypieku (21 zł), bigos z dziczyzny (42 zł) i sałatka Dzikowisko (32 zł). To właśnie te pozycje z menu wybrali Książulo i Wojek; jednak podczas wizyty wzięli też inne dania? Jak ocenili Dzikowisko? Zobaczcie na poniższym filmie, ale wcześniej możecie się zapoznać z naszą recenzją lokalu przy Fredry 1.

Zobacz, jak Książulo ocenił Dzikowisko:

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Powiadom o
guest
6 komentarzy
najstarszy
najnowszy oceniany
Inline Feedbacks
View all comments
ADI
ADI
10 dni temu

Kto to uwa jest?

Adam
Adam
10 dni temu

To jest gość który ma 1,5mln subskrypcji na YouTube. Jeździ po knajpach, fast foodach,pizzeriach, budach z zapieksami, kebabach i opowiada o tym. Nie chcesz to nie oglądaj. Ja dzięki niemu trafiłem jak byłem przejazdem na południu Polski na fajne żarcie.

Jack Hammer
Jack Hammer
10 dni temu

Jasne. I za kase robi dobry PR kiepskim knajpom zeby takie tlumoki jak ty mogly sie podniecac i lansiwac. Dobra restauracja nie potrzebuje reklamy. To zwykly tekst sponsorowany, na zamowienie.

Adam
Adam
10 dni temu

Ja się nie podniecam. Wytłumaczyłem przedmówcy grzecznie, z kulturą, bez wrzutek, że ktoś jest tumokiem, kto to jest.

Last edited 10 dni temu by Adam
Jan
Jan
8 dni temu

Koleś piep……y trzy po trzy nawet po barach mlecznych ne powinien jeździć

Grzech
Grzech
4 dni temu

A mnie to rybka, w dzikowisku więcej mnie nie zobaczą , lubię doprawione potrawy