Lista odwołanych wydarzeń i zamkniętych miejsc [AKTUALIZACJE NA BIEŻĄCO]

Naturalne lody rzemieślnicze. Nowość w Piekarniach i Cukierniach BATON

Dodano: 30.06.2022 | 09:39

Na zdjęciu: Nasze lody serwowane są na porcje w waflach o różnej wielkości.

Fot. nadesłane

Początek lata, początek wakacji i początek upałów. Trzy hasła i jedna prosta odpowiedź – lody, czyli jeden z ulubionych deserów wszystkich Polaków. Kto z nas nie szuka ochłodzenia w upalne, letnie dni?! Piekarnia i Cukiernia BATON wychodzi naprzeciw potrzebom swoich klientów i poszerza swój asortyment o NOWOŚĆ – przepyszne, naturalne lody rzemieślnicze w sześciu bajecznych smakach. Wszystkie przygotowywane z największą dbałością.

Słodkie, kwaśne, orzeźwiające, kremowe i wyjątkowe desery mrożone o smaku polskiej truskawki, słonego karmelu, czekolady z Santo Domingo, mango Alphonsa, kremowej śmietanki i sycylijskiej pistacji cieszą się ogromnym zainteresowaniem wśród bydgoszczan. Kochają je zarówno dzieci jak i dorośli.

Nasze lody serwowane są na porcje w waflach o różnej wielkości. Na tle innych lodów wyróżnia je niebywała kremowa konsystencja i pełnia smaku.

Jak powstają?! Zdradzamy!

Produkcja naszych lodów jest niebywale wymagająca. Można śmiało stwierdzić, że to prawdziwa sztuka. Za sprawą doskonałej, kremowej bazy stoją odpowiednie proporcje składników, receptura, nowoczesne technologie oraz właściwy proces ich łączenia. Bardzo istotne w naszej produkcji są też dodatki smakowe. Wszystkie komponenty muszą być świeże i najwyższej jakości – tylko wtedy możemy rozkoszować się pełnią smaku. Takie właśnie są naturalne lody rzemieślnicze w Piekarniach i Cukierniach BATON.

Zapraszamy wszystkich do posmakowania naszych mrożonych deserów. Czekamy na Państwa w Galerii Pomorskiej (ulica Fordońska 141), w Galerii Focus (ulica Jagiellońska 39-47), Galerii Zielone Arkady (ulica Wojska Polskiego 1) w godzinach 8.00-21.00 od poniedziałku do soboty oraz w każdą niedzielę handlową.

Czy wiesz, że…?

Lody obniżają ciśnienie, regulują oddech, tonizują napięcie skóry, uspokajają akcję serca – może dlatego, że z racji swojej niskiej temperatury wymuszają wolne jedzenie. Dostarczają witamin – zasada pięciu porcji owoców i warzyw dziennie to dla wielu zadanie niewykonalne. W lodach można przemycić wszystko, co zdrowe.1

Jeśli nadal zastanawiają się Państwo, czy sięgnąć po prawdziwy symbol lata – naturalne lody rzemieślnicze w Piekarniach i Cukierniach BATON oraz rozkoszować podniebienia niebywałym smakiem?! Podpowiadamy: WARTO!

1 https://zwierciadlo.pl/zdrowie/202428,1,zdrowie-10-powodow-zeby-jesc-lody.read

Naturalne lody rzemieślnicze. Nowość w Piekarniach i Cukierniach BATON

 

 

Justyna Torzewska