Lista odwołanych wydarzeń i zamkniętych miejsc [AKTUALIZACJE NA BIEŻĄCO]

Przeszklenia i zielona ściana. Tak będą wyglądać wnętrza Nowej Astorii

Dodano: 07.02.2020 | 11:08

Na zdjęciu: Tak będzie wyglądać najważniejszy element powstającego obiektu przy Królowej Jadwigi - basen olimpijski.

Fot. Urząd Miasta Bydgoszczy

Dobiega końca budowa Nowej Astorii. Bydgoski ratusz informuje, jak będą wyglądać wnętrza basenu przy ulicy Królowej Jadwigi.

Projektanci Nowej Astorii zaplanowali, że wnętrza basenu – podobnie jak jego elewacja – będą wykonane z elementów stalowych i płyt cortenowych i dużej liczby przeszkleń. Te ostatnie będą przede wszystkim zastosowane na ściankach działowych i balustradach. – Podłogi i ściany konstrukcyjne wykończone zostaną jasnym betonem architektonicznym oraz panelami kompozytowymi w kolorze antracytowym i kontrastującym kolorze kremowym – podkreśla urząd miasta.

W koncepcji budynku uwzględniono też stworzenie w holu „zielonej ściany” w formie pionowych klombów. Zajmie ona około 40 metrów kwadratowych i będzie obsadzona różnymi gatunkami roślin. W rejonie głównego wejścia pojawi się możliwość rozmieszczenia niewielkich drzew w donicach – mają one znaleźć się w rejonie głównego wejścia do Nowej Astorii i przy wyjściach na bulwar.

Trwająca od kilkunastu miesięcy budowa przy ulicy Królowej Jadwigi wchodzi w końcowy etap – choć nie zakończyła się ona w terminie umownym, określonym na 31 stycznia. Obecnie firma Alstal prowadzi prace nad niecką basenowa; trwa też montaż dna. Równolegle toczą się roboty wykończeniowe wewnątrz obiektu, takie jak wylewanie posadzek, montaż sufitów oraz drzwi. Na zewnątrz kończą się natomiast prace nad elewacją wykonaną ze stali kortenowskiej.

ZOBACZ NAJNOWSZE ZDJĘCIA Z BUDOWY NOWEJ ASTORII 

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Powiadom o
guest
1 Komentarz
najstarszy
najnowszy oceniany
Inline Feedbacks
View all comments
Leonid
Leonid
4 lat temu

Tu także barierki będą na linii wzroku siedzących w pierwszych rzędach?