Tłusty Czwartek już w tym tygodniu! Wygraj świeże pączki [KONKURS]
Dodano: 21.02.2022 | 11:43Na zdjęciu: Każdy zwycięzca otrzyma po 20 szt. świeżych pączków!
Fot. pixabay.com
Już w ten czwartek, 24 lutego będziemy świętować Tłusty Czwartek! Specjalnie z tej okazji Kujawsko-Pomorska Izba Rzemiosła i Przedsiębiorczości w Bydgoszczy wraz z MetropoliaBydgoska.PL organizuje kolejny raz konkurs, w którym można wygrać zestaw przepysznych pączków.
Tegoroczna zabawa ma podobną formułę do poprzedniej. Aby wziąć w niej udział należy wysłać maila o tytule “PĄCZKI” na adres: konkurs@metropoliabydgoska.pl, w którym należy podać swoje imię, nazwisko oraz odpowiedź na pytanie konkursowe: Jakie zadanie realizowane przez Kujawsko – Pomorską Izbę Rzemiosła i Przedsiębiorczości podoba Ci się najbardziej i dlaczego? Poza tym należy też polubić fanpage Kujawsko-Pomorska Izba Rzemiosła i Przedsiębiorczości w Bydgoszczy [KLIK] i udostępnić widoczny tam post o konkursie na swoim profilu.
Zgłoszenia przyjmujemy do środy, 23 lutego, do godziny 12:00. Zwycięzców poinformujemy o wygranej w wiadomości zwrotnej wysyłanej tego samego dnia.
Nagrody trafią do 15 osób, które wykonają wszystkie zadania i udzielą najciekawszych odpowiedzi na konkursowe pytanie. Każdy zwycięzca otrzyma po 20 szt. świeżych pączków! Nagrody będzie można odebrać w siedzibie Izby (ul. Piotrowskiego 11) 24 lutego – Tłusty Czwartek – w godzinach od 9.00 do 12.00.
– Kolejny rok, w którym razem z MetropiliaBydgoska.pl organizujemy słodką zabawę. Corocznie kilkanaście osób nagrodzonych słodkościami, po raz pierwszy odwiedza naszą siedzibę Izby. Przy okazji poszukiwania odpowiedzi na pytanie, część uczestników konkursu musi zaznajomić się z działalnością naszej organizacji. Mamy nadzieję, że i w tym roku kolejne osoby poprzez zabawę poznają nas bardziej. Z cała pewnością możemy stwierdzić, iż Izba nasza jest największym nauczycielem zawodu w regionie. To w rzemiośle kształcimy w wielu branżach, bez których nie może funkcjonować współczesna gospodarka w tym branży cukierniczej, która jest jedną z wiodących – mówi Izabela Goślińska, specjalista ds. promocji i przedsiębiorczości Izby
Teoria poparta praktyką, także w cukiernictwie – to cały sens dualnego systemu kształcenia – systemu, który robi w mediach zawrotną karierę. Niemal wszyscy chcą tak kształcić, bo czas nauki dzielony między szkołę i pracownię mistrza czy konkretną firmę produkcyjną lub usługową okazuje się najlepszym sposobem na zapewnienie ciągłości zatrudnienia i przygotowywania nowych kadr dla gospodarki. A co na to Rzemiosło? Możemy z dumą powiedzieć – dla nas to nic nowego, bo zwyczaj przyjmowania ucznia na naukę zawodu, jest właściwie tak samo długą tradycją jak samo rzemiosło. Dodatkowo od 2007 r. prowadzimy wciąż rozwijającą się Branżową Szkołę I Stopnia Rzemiosła i Przedsiębiorczości w Bydgoszczy, która kształci właśnie w niezawodnym systemie dualnym przyszłych mistrzów rzemiosła.