Bydgoszcz
3C
Niebo częściowo zachmurzone
74% wilgotność
Wiatr: 6km/h WSW
H 4 • L 3
3C
Wt
5C
Sr
2C
Czw
1C
Pt
1C
Sob
Przed świętami nie stój w korku! Śledź na bieżąco nasz serwis TRAFFIC na portalu MetropoliaBydgoska.PL oraz na Facebooku i Twitterze.
Metropolia BydgoskaAKTUALNOŚCIWygraj świeże pączki w Tłusty Czwartek! Zapraszamy na konkurs
pączek-pączki
22.02.2019 | 12:15

Wygraj świeże pączki w Tłusty Czwartek! Zapraszamy na konkurs

Na zdjęciu: Kujawsko-Pomorska Izba Rzemiosła i Przedsiębiorczości w Bydgoszczy będzie rozdawać pączki!

Fot. mat. prasowe

Już za kilka dni Tłusty Czwartek! W środę, 27 lutego Kujawsko-Pomorska Izba Rzemiosła i Przedsiębiorczości w Bydgoszczy wraz z MetropoliaBydgoska.PL organizuje  kolejny raz konkurs, w którym będzie można wygrać przepyszne pączki.

Tegoroczna zabawa będzie miała podobną formułę do poprzedniej. Pierwsze 20 osób, które w godzinach 8:00 – 12:00 zadzwonią pod numer redakcji MetropoliaBydgoska.pl i prawidłowo odpowiedzą na pytanie konkursowe oraz polubią fanpage Izby Rzemiosła wygrają po 20 sztuk świeżych pączków.

Nagrody będzie można odebrać w siedzibie Izby (ulica Piotrowskiego 11) w Tłusty Czwartek, 28 lutego, w godzinach od 9:00 do 12:00.

Jak pamiętamy, zeszłoroczna zabawa cieszyła się dużym zainteresowaniem – mówi Izabela Goślińska, specjalista ds. promocji i przedsiębiorczości Izby. – Kilkanaście osób nagrodzonych słodkościami, po raz pierwszy odwiedziło siedzibę naszej Izby. Przy okazji poszukiwania odpowiedzi na pytanie, część uczestników konkursu musiała zaznajomić się z działalnością naszej organizacji. Mamy nadzieję, że i w tym roku kolejne osoby poprzez zabawę poznają tajniki rzemiosła.  Z cała pewnością możemy stwierdzić, iż Izba nasza jest największym nauczycielem zawodu w regionie. To w rzemiośle kształcimy w wielu branżach, bez których nie może funkcjonować współczesna gospodarka w tym branży cukierniczej, która jest jedną z wiodących – przekonuje Goślińska.

KPIRiP_logo

Warto wiedzieć, że Kujawsko-Pomorska Izba Rzemiosła i Przedsiębiorczości w Bydgoszczy od zawsze kształci uczniów poprzez praktykę. – Teoria poparta praktyką, także w cukiernictwie – to cały sens dualnego systemu kształcenia – systemu, który ostatnio zrobił w mediach zawrotną karierę. Niemal wszyscy chcą tak kształcić, bo czas nauki dzielony między szkołę i pracownię mistrza czy konkretną firmę produkcyjną lub usługową okazuje się najlepszym sposobem na zapewnienie ciągłości zatrudnienia i przygotowywania nowych kadr dla gospodarki. A co na to Rzemiosło? Możemy z dumą powiedzieć – dla nas to nic nowego, bo zwyczaj przyjmowania ucznia na naukę zawodu, jest właściwie tak samo długą tradycją jak samo rzemiosło – przekonuje Goślińska.

Dodaj komentarz

avatar
  Subscribe  
Powiadom o

Powiązane treści