Lista odwołanych wydarzeń i zamkniętych miejsc [AKTUALIZACJE NA BIEŻĄCO]
Metropolia BydgoskaBydgoszczFotorelacjeKoniec Karnawału w „Hulance” [ZDJĘCIA]
22.02.2023 | 23:02

Koniec Karnawału w „Hulance” [ZDJĘCIA]

Zdjęcia: Wojciech Łowicki/Grupa Deix    

Dorocznym zwyczajem w ostatni karnawałowy piątek Joanna i Janusz Franczakowie zaprosili swoich wiernych gości na Bal w Hulance.

Znakiem firmowym tej imprezy jest nie tylko dobra muzyka, którą zaprezentowała Poznańska Orkiestra Rozrywkowa, ale też wyjątkowe doznania kulinarne.

O tę stronę tej karnawałowej nocy zadbali szefowie kuchni Hulanki i Karczmy Rzym Dariusz Malinowski i Dariusz Gibas. Najpierw pojawiły się pieczone indyki, w środku nocy był tort, który jest specjalnością firmową panów Dariuszów, po północy odbył się specjalny pokaz kulinarny. Tym razem na żywo szefowie kuchni przygotowywali różnego rodzaje makarony z owocami morza. Zadbali też o wyjątkowe przysmaki i przystawki w zimnym bufecie.

Było więc coś dla podniebienia ale i na parkiecie nikt nie próżnował. Zabawa trwała do czwartej rano, a najbardziej wytrwali opuszczali Hulankę skoro świt.

Wojciech Szczapa Romanowski