Papito Cuban Food. Piąty lokal zagości w Hali Targowej
Dodano: 18.09.2022 | 20:22Na zdjęciu: Ogłoszono kolejnego najemcę w Hali Targowej.
Fot. wizualizacje / źródło: Urząd Miasta Bydgoszcz
Poznaliśmy już piątą restaurację, która zagości w rewitalizowanej Hali Targowej. Jak już informowaliśmy, otwarcie planowane jest jeszcze w tym roku.
Jak zapowiadał wcześniej Patryk Maćkowiak z Net2b, do dyspozycji klientów oddane zostaną trzy poziomy – piwnica, parter i antresola. W podziemiach zabytkowego gmachu przy Magdzińskiego powstanie przestrzeń do organizacji wydarzeń (przede wszystkim kulturalnych) i browar rzemieślniczy, położony w środkowej części kondygnacji, tuż obok historycznego dziedzińca. Parter, czyli główny poziom hali, będzie otwartą, wspólną przestrzenią gastronomiczną – tak zwanym food hallem – dla różnych tematycznie kuchni. Znajdzie się tam też cocktail bar, pełniący również funkcję sceny dla muzyków. 12 lokali o powierzchni od 12 do 28 mkw. będzie usytuowanych po obu stronach hali, a część konsumpcyjna znajdzie się na środku. Na poziomie zero także przewidziano strefę wydarzeń, a także bazar.
Papito Cuban Food w Hali Targowej
Operator Hali Targowej – firma Net2b ogłosiła w niedzielę (18 września), jaki kolejny lokal będzie znajdował się w Hali Targowej. To Papito Cuban Food – lokal, który – jak czytamy w komunikacie operatora – powstał z zamiłowania do gorących i egzotycznych klimatów, a właściciele restauracji z kuchnią są związani od kilkunastu lat.
Papito Cuban Food wcześniej otworzyło się m.in. w Gdańsku, gdzie podbiło serca klientów wyjątkowymi pozycjami w menu, którymi są m.in. kanapka Cubanos, Cuban Fried Chicken, frytki z Juki (Yuca Frita), tostones – placki z zielonego banana czy churros z czekoladą. – Przyszedł czas, aby rozwinąć skrzydła i kontynuować egzotyczny i ekstrawagancki koncept w Hali Targowej – informuje operator hali.
Będzie to piąta restauracja, jaka otworzy się w zrewitalizowanej Hali Targowej. Operator wcześniej przekazał, że uruchomione zostaną Noto Ramen, Burger Park, Maxicali Taco i Yaki Maki Sushi. Otwarcie zrewitalizowanego obiektu jest planowane w grudniu br.
Czy ktoś będzie wreszcie promował nasz region? Kujawskie,pomorskie,chełmińskie,kociewskie,dobrzyńskie nie podoba się? Czy za trudne i za nudne? To jest promowanie regionu?
Janie, kolejne 10 stoisk to już będzie tylko gęsina i czernina. Regionalna. 😉