Lista odwołanych wydarzeń i zamkniętych miejsc [AKTUALIZACJE NA BIEŻĄCO]

Szósta karta w gastronomicznej talii Hali Targowej odkryta. Co to za lokal?

Dodano: 26.09.2022 | 21:05

Na zdjęciu: Hala Targowa w nowej odsłonie ma zostać otwarta jeszcze w 2022 roku.

Fot. SF

Pasta Miasta to kolejny lokal, który otworzy się w bydgoskiej Hali Targowej.

Przetarg na dzierżawę gmachu, odkupionego przez urząd miasta od Bydgoskiej Spółdzielni Spożywców w 2016 roku został ogłoszony w styczniu 2020 roku. Ratusz podpisał 10-letnią umowę z firmą Net2b. Rok temu wydano pozwolenie na przebudowę zabytku, a od kilku miesięcy trwają prace remontowe. Od kilku tygodni operator Hali Targowej sukcesywnie ujawnia lokale gastronomiczne, które będą serwować dania z różnych stron świata.

Pasta Miasta w Hali Targowej

W poniedziałek, 26 września operator nowej przestrzeni na Starym Mieście ogłosił kolejnego najemcę – Pasta Miasta. To koncept gastronomiczny wywodzący się z Trójmiasta – w 2016 zaczęli w samym centrum Gdyni, jako niewielka knajpka serwująca makarony, a w 2020 roku otworzyli swój lokal w Gdańsku, w podobnym obiekcie do hali przy Magdzińskiego. – Mistrzowie makaronów nie uznają drogi na skróty, dlatego każdy ich makaron zaczyna jako woda z mąką, a każdy sos jest przygotowywany od podstaw przez kucharzy. Są też gnocchi w kilku odsłonach i zapiekane klasyki kuchni włoskiej, takie jak lasagne, czy cannelloni – informuje Hala Targowa.

Pasta Miasta to już szósty lokal, z którego oferty będzie można skorzystać w zrewitalizowanej Hali Targowej. Wcześniej jej operator przekazał, że uruchomione zostaną Noto RamenBurger ParkMaxicali Taco, Yaki Maki Sushi i Papito Cuban Food. Otwarcie obiektu jest planowane w grudniu tego roku.

0 0 votes
Article Rating
Błażej Bembnista
Subscribe
Powiadom o
guest
1 Komentarz
najstarszy
najnowszy oceniany
Inline Feedbacks
View all comments
Maria
Maria
1 rok temu

Nazwy jmiejsc tu opisywanych w tym budynku ak z żałosnej komedii … Ach, jak swojsko, przecież nasz kraj to kraj poliglotów… Kiełbie we łbie i koniec komentarza.